Ratko Lalic rođen je 1944. godine u Dolipolju.Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije završio je u Beogradu 1975. godine u klasi Stojana Đelića.

Radio je kao redovni profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu do 1992. godine, gdje ga zatiče rat. Godine 1992. napušta grad, a sva njegova djela ostaju u sarajevskom ateljeu. Od 1992. do 1994. godine redovni je profesor na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju, a od 1997. do 2004. na Akademiji likovnih umjetnosti u Banjoj Luci. Od 1994. redovni je profesor crtanja i slikanja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Izlagao je na 30 samostalnih i 250 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Ratko Lalić je za slikarsto dobio veliki broj najznačajnijih nagrada.

Galerija Art Exclusive Beli Andjeo prodaja slika!

 

 

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas

 

Galerija slika Beli Andjeo , galerija Beli Andjeo , galerija slika , prodaja slika , prodaja umetnickih slika , umetnicke slike , slike na prodaju