Ljuba Popovic  rodjen je u Tuzli, 1934. godine a već četiri decenije živi i stvara u Parizu, postao je legenda ovdašnje likovne scene, odnedavno i akademik SANU. U Valjevu je proveo mladost do studija u prestonici. Pripadao je grupi Mediala, u svom radu nevelikih dimenzija, mašta i psiha su u prvom planu. 1963. je krenuo u Pariz, sa preporukom Alekse Čelebonovića tamošnjim galeristima.
Od početka sedamdesetih godina u Popovićevom slikarstvu javljaju se boje, mnoštvo boja kojima je dočarana slična tematika: ispijena ženska tela, glave bez lica, raspadnute forme, fragmentizovani predmeti i elementi arhitekture. Pozadina scena je sada najčešće pejzaž iz koga izbijaju neobična svetla, fantastično bilje, ruševine.
Tokom devedesetih Popović uvodi donekle slobodniji potez i jači kontrast svetla i tame, postižući naglašeni grafizam u svojim radovima. Pojavljuje se nekakva stripovska jasnoća oblika i linije (“Žuti rajski akordi” 1996, “Uspomena” 1999) dok radovi iz 2000-te i kasniji, sve do najnovijih nastalih 2003, nose skicoznost, skoro površnu, gde vidimo već poznate motive date jarkim bojama, ekspresivnim potezom. Neke od ovih kompozicija su veoma sveže baš zbog lakoće poteza i snažne boje (“Lavirint”, “Pojava krsta”, “Stena koja peva”).
Najbolja dela Ljube Popović se danas nalaze po brojnim svetskim zbirkama i muzejima.

Preminuo je 12.08.2016. godine posle duge i teske bolesti.

 Galerija Art Exclusive Beli Andjeo prodaja slika!

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas

Galerija slika Beli Andjeo , galerija Beli Andjeo , galerija slika , prodaja slika , prodaja umetnickih slika , umetnicke slike , slike na prodaju