Mario Maskareli slikar i grafičar, rođen je na Cetinju 1918 godine. gimnaziju i Akademiju za likovne umenosti završio je u Beogradu 1950 god. Pripadao je Beogradskoj grupi, ne po stilskoj srodnosti, nego zbog ljudskog afiniteta.
Slikarstvo Marija Maskarelija prošlo je kroz nekoliko faza. Od slikanja na staklu, ekspresivne apstrakcije, do slika ekspresivne realnosti. No, bez obzira na kolebanja u stvaralaštvu, ovaj umetnik je razapet između literature i slikarstva, imaginarnog i stvarnog, umetnosti i života. U svom stvaralaštvu, pokušao je da sve to pomiri, ostajuċi pri tome esteta.
Maskareli je bio veoma plodan slikar, zapažen odmah po završetku studija – na prvim izložbama. U vreme dok je slikao, imao je mnogo poklonika svoga slikarstva, te gotovo svaka kolekcija, svakako i svi muzeji poseduju njegove slike. Preminuo je 1996. godine u Risanu.

Galerija Art Exclusive Beli Andjeo prodaja slika!

 

 

 

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas

 

Galerija slika Beli Andjeo , galerija Beli Andjeo , galerija slika , prodaja slika , prodaja umetnickih slika , umetnicke slike , slike na prodaju