Ante Abramovic je rođen u Posavskim Podgajcima kod Županje 17. maja 1903. godine. Studije slikarstva počinje u Zagrebu da bi 1928. prešao u Beograd i nastavio studije na Umetničkoj školi u Beogradu kod profesora Ljube Ivanovića, Milana Milovanovića i Ivana Radovića gde je i diplomiraao 1934. godine na nastavničkom odseku. Usavršavanje je nastavio u Parizu 1939. i 1952. a u Italiji 1947. i 1948. godine godine. Od 1949. godine bio je profesor crtanja u gimnaziji i Višoj pedagoškoj školi u Beogradu.

Bavio se ilustrovanjem knjiga i dečjih slikovnica, slikao je portrete, pejsaže i mrtvu prirodu. Od tehnika je koristio ulje, temperu i akvarel.

Njegovi radovi se nalaze u Narodnom muzeju, Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, kao i Modernoj galeriji u Zagrebu.

Umro je u Beogradu 25.05.1985. godine.

Galerija Art Exclusive Beli Andjeo prodaja slika!

 

 

 

 

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas

 

Galerija slika Beli Andjeo , galerija Beli Andjeo , galerija slika , prodaja slika , prodaja umetnickih slika , umetnicke slike , slike na prodaju