Milan Tucovic rođen je 13. septembra 1965. u Požegi. Diplomirao je vajarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti Beogradskog univeziteta 1991. godine. Živi i radi u Beogradu.
On spada u umetnike koji ” još uvek slikaju”. Njegovo slikastvo drži se malo po strani, od aktuelnih trendova našeg vremena. Sigurnost i jasnoća njegovog jezika, pored ostalog, proističe iz vernosti figuraciji i ljudskom liku.
Vide se u tom jeziku koreni vajarstva, prvog umetnikovog poziva, ali i tragova jugoslovenskog nadrealizma i njegovog produžetka kroz struju “fantastičnog slikarstva” čiji je teoretičar i praktičar bio slikar i pisac Leonid Šejka.
Postupkom magičnog realizma, ukrštanjem i dovođenjem elemenata opažajnog, realnog sveta u nadrealni poredak Tucović stvara metafizičke svetove u kojima je sve stalo i vreme i pokret. Preminuo je 2019. godine u Beogradu.

Galerija Art Exclusive Beli Andjeo prodaja slika!

 

 

 

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas

Galerija slika Beli Andjeo , galerija Beli Andjeo , galerija slika , prodaja slika , prodaja umetnickih slika , umetnicke slike , slike na prodaju