Dragan Stojkov je rođen 04. februara 1951. godine u Somboru, od oca Save i majke Barbare. Završio je Školu primenjene umetnosti u Novom Sadu 1969. godine (grafički odsek), a potom i studije na Academia di belle arti u Veneciji u klasi Carmella Zottia 1979. godine. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja, što ga čini jednim od najpoznatijih slikara kod nas.

Njegovo slikarstvo je inspirisano velikim piscima i njihovim književnim delima, kao što je Laza Kostić – Santa Maria della Salute, koji mu je ‘podario’ bogatu inspiraciju, kao i Milorad Pavić – Hazardski rečnik, Matija Bećković – Vera Pavladoljska.

Njegove slike su rađene klasičnim tradicionalnim tehnikama, jezikom figurativnog hiperrealizma kroz nadrealističnu simboliku.

Galerija Art Exclusive Beli Andjeo prodaja slika!

 

 

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas

 

Galerija slika Beli Andjeo , galerija Beli Andjeo , galerija slika , prodaja slika , prodaja umetnickih slika , umetnicke slike , slike na prodaju