Kristian Kreković rodjen 28.marta 1901.godine bio je jugoslovenski slikar portreta i etnografske umetnosti.

Krajem Prvog svjetskog rata, Kreković je otišao u Beč na studije, iako ih je na kraju završio u Parizu. Studirao je slikarstvo u Beču od 1921. godine na Akademiji likovnih umjetnosti, na kojoj je diplomirao 1925. godine, a zatim je studirao slikarstvo i arhitekturu na Akademiji likovnih umjetnosti u Parizu Njegova prva javna izložba održala se 1925. godine u „Lounge des Artistes Français”. Postao je član Francuskog društva likovnih umjetnosti 1928. godine i nagrađen je zlatnom medaljom na izložbi međunarodne umjetnosti u Bordou.

Kreković je 1930. godine počeo da putuje sa svojom suprugom po Peruu, gdje je proveo 35 godina. Godine 1931. Kreković postaje prijatelj sa Mahatmom Gandijem.

U Palmi se nastanio 1965. godine, gdje je 1977. godine izgradio Muzej Palme de Majorke, danas poznat kao Muzej Kreković. Muzej Kreković zvanično je otvoren 1981. godine, a otvorila ga je Kraljica Sofija od Španije. Kreković je umro u svojoj kući na Majorci 21. novembra 1985. godine.

 

Galerija Art Exclusive Beli Andjeo prodaja slika!

 

 

 

 

Postovani ukoliko ste zainteresovani za kupovinu slika ili su Vam potrebne informacije o slici molimo Vas popunite kontakt formu i u sto kracem roku kontaktiracemo Vas

 

Galerija slika Beli Andjeo , galerija Beli Andjeo , galerija slika , prodaja slika , prodaja umetnickih slika , umetnicke slike , slike na prodaju